Jingle Bells

De kerstfavorieten van Francis!

Francis van Broekhuizen is vanmiddag te gast om te vertellen over Het magische Knoop Gala. Maar vindt zij kerst net zo magisch? Ze praat ons bij over haar favoriete kerstnummer, film én recept dat wel erg bijzonder is.

Wat is jouw favoriete kerstnummer?

,,Mijn All Time Favorite Number One kerstliedje is 'White Christmas' van Bing Crosby. Zodra ik dit liedje hoor, is het echt kerst voor mij. Verder ben ik ook dol op het lied 'It's The Most Wonderful Time Of The Year' van Andy Williams. Of 'Jingle Bell Rock' van Bobby Helms. Eigenlijk al die Engelse Christmas Carols uit de jaren '40 en '50 van Bing Crosby, Frank Sinatra, The Andrew Sisters of Nat King Cole. Disney Kerst noem ik dat. Dat je dan op televisie Mickey Mouse hebt met een gigantische kerstboom met gekleurde ballen en dan Big Band Muziek eronder. Dát is kerst voor mij!"

 

Fijnste kerstfilm?

,,Het is geen échte kerstfilm maar ik vind het altijd heerlijk om de film 'Sound of Music' te kijken rondom kerst. Wat ik wel een prachtige échte kerstfilm vind is de film 'It's A Wonderful Life' met James Stewart. Die heb ik van mijn moeder, want vooral Amerika wordt die film ieder jaar met kerst uitgezonden. Het gaat over een engel die zijn vleugels nog niet heeft verdiend. Maar door een man te helpen die zichzelf van het leven wilt beroven, krijgt hij zijn vleugels uiteindelijk toch. Echt een schitterende film!"

 

Doe je aan echte kersttradities?

,,Wij doen niet écht aan kersttradities, omdat ieder jaar anders kan zijn. Dat beseffen we ons nu natuurlijk meer dan ooit. Maar meestal gaan we met kerstavond bordspelletjes spelen bij vrienden. Dat kan nu gelukkig gewoon doorgaan, want Jacqueline en ik zijn met zijn tweetjes. Dus wij kunnen bij dat gezin thuis aanschuiven. Eerste Kerstdag gaan we meestal naar mijn ouders. Voorheen zongen we met de hele familie altijd samen in het ziekenhuis in Hilversum of in het Leidse ziekenhuis allerlei kerstliederen. Maar dat kan dit jaar natuurlijk helaas niet doorgaan."

 

Heb je een kerstrecept dat we echt niet mogen missen?

,,Ik eet altijd het liefst spruitjes met gembersiroop en witte druifjes er doorheen. Dat vind ik echt heerlijk, ik kom er ook ieder jaar weer mee aanzetten. Op die manier zijn spruitjes namelijk ineens heel gezellig hoor! Dit jaar bakken we er weer lekker een ossenhaasje bij, een mooi biefstukje, met een lekkere aardappelgratin. Ik zeg altijd maar: maak het niet te ingewikkeld. Als je normaal gesproken geen sterren chef bent, moet je dat nu ook niet gaan proberen."