Jingle Bells

Met deze recepten heb in mum van tijd heerlijke borrelhapjes op tafel

Een overheerlijke erwtendip, knapperige zoete aardappel fritters en smaakvolle knolselderij saucijzenbroodjes: met deze simpele recepten heb je binnen no-time een fijne borrel op tafel staan.
De gasten vanmiddag krijgen al een overheerlijk voorproefje van Carlijn Jaakke, die deze top recepten voor hen klaarmaakt. Maar nu kan jij ook lekker zelf aan de slag gaan. Want heerlijke borrelhappen klaarmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!
 

De erwtendip

  • Laat de erwtjes voor de helft ontdooien of leg ze even in een pannetje heet water.
  • Zest een hele citroen en voeg toe. Voeg ook nog het sap van een halve citroen toe.
  • Ris de munt van het stokje en snij wat kleiner om je mixer een beetje te helpen.
  • Rasp de parmezaan boven de mixer.
  • Voeg zout en peper en een beetje olijfolie toe en laat de mixer even goed draaien.
  • Ean nu het belangrijkste; tijd om te proeven!
  • Heeft het meer zuur nodig? Citroen! Of mij hij wat meer op smaak? Parmezaan en zout! Meer munt maakt hem nog wat frisser. 
  • Serveer of getoaste broodjes, een toastje of zelfs een blini!
 

Knolselderij saucijzenbroodje

  • Bak de ui en prei glazig in wat olie in een Grote pan. Doe dit voor ongeveer 10 minuten tot ze lekker zacht en zoet zijn.
  • Voeg de knoflook, geraspte knolselderij en venkelzaad toe en bak ongeveer 5 minuten mee. e knolselderij moet niet meer rauw zijn.
  • Dump het beslagen in een kom en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Als het beslagen bijna helemaal is afgekoeld voeg je de mosterd, gehakte peterselie, geraspte cheddar en limoenzest van 1 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg het bladerdeeg op een ondergrond met bloem. Maak er 1 lange rechthoek van.
  • Maak met het beslagen in het midden van de horizontale lange kant van het bladerdeeg 1 lange worst met je handen. Zorg dat overal genoeg beslag zit.
  • Dan klop je 1 eitje los en pak je een borsteltje waarmee je de achterkant van het beslagen op het bladerdeeg mee insmeert. Dit dient als lijm voor het bladerdeeg.
  • Dan vouw je het bladerdeeg rustig om als een rolletje. Draai hem dan om zodat de vouwkant beneden zit.
  • Bestrijk het bladerdeeg weer met ei en besprenkel rijkelijk met de zaadjes.
  • Snijd de rol vervolgens in een formaat dat jij wilt. Leg ze op een bakpapier en bak voor 20-25 minuten.
 
 

Zoete aardappel fritters

  • Rasp de zoete aardappel in een keukenmachine en snijd de ui fijn.
  • Voeg de aardappel in een mengkom samen met de olijfolie, zout, ui, paprikapoeder en olijfolie. Voeg meel toe en roer goed door.
  • Verhit een pan met een goeie laag olie. Laat het goed heet worden!
  • Schep balletjes van het deeg en druk voorzichtig met een lepel plat als een koekje. Voeg ze dan voorzichtig toe aan de pan.
  • Laat ze 15 minuten bakken en draai ze tussendoor voorzichtig om. Ze zijn klaar wanneer ze goud en knapperig zijn.
  • Laat ze op keukenpapier even een beetje uitlekken en serveer ze warm.

 

Extra tip: lekker met deze yoghurtdip!

  • Meng: 4 el kwark, 2 el mayonaise, fijngesneden sjalot, fijngesneden krulpeterselie, scheut witte wijnazijn, beetje worcestersaus en zout en peper.

 

Ga naar de Instagrampagina van Carlijn voor meer inspiratie en heerlijke recepten!