In de show

Zo red jij de pad!

Door de warme dagen in februari ontwaken ze nu uit hun winterslaap en beginnen aan een levensgevaarlijke tocht op zoek naar een sloot waarin ze kunnen paren. Om een slagveld op de doorgaande wegen te voorkomen, helpt Tim de Wolf samen met vrijwilligers padden veilig de weg over. En zo kan jij ook de padden redden.

Tim de Wolf is coördinator van Paddenwerkgroep Soest en zorgt er samen met 30 vrijwilligers voor dat ieder jaar weer duizenden paddenlevens gered worden.

 

Het is een gevaarlijke tijd voor het groene beestje. Daarom is het van belang dat meer mensen in actie komen om de pad te redden. Maar wat kunnen wij thuis doen? ,,Als je weet op plekken waar padden veel worden doodgereden, kan je ze zelf gaan helpen rapen. Op Padden.nu lees je hoe je een werkgroep op kunt zetten. Maar je kunt ook individueel aan de slag gaan. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de buurt. Ze zijn voornamelijk in een wijk met tuinen te vinden."

 

Regenachtig weer

Volgens de Wolf weet je nooit welke avond je het best kunt gaan. Maar het moet ongeveer 10-12 graden zijn en een beetje regenachtig. De hele week wordt het nat weer. Dus maak een wandeling, ga op pad én red de pad!