In de show

Maak geen verschil: een campagne van VluchtelingenWerk Nederland

Woensdag 17 maart gaat Nederland weer naar de stembus voor de verkiezingen. Dat is hét moment om met je stem invloed uit te oefenen. Om kiezers inzicht te geven in hoe de verschillende politieke partijen over vluchtelingen en integratie denken, heeft VluchtelingenWerk een politieke sneltest gelanceerd.

"Maak geen verschil"

De politieke sneltest is onderdeel van de campagne 'Maak geen verschil'. Vaak worden vooral de verschillen benadrukt als het over vluchtelingen gaat, terwijl er juist zoveel overeenkomsten zijn. Noor (22) uit Irak is één van de gezichten van deze campagne en heeft zelf een tijd in kamp Moria doorgebracht. Hij hoopt dat mensen daar ook aan denken tijdens het stemmen: “Misschien hebben we allemaal een andere kleur of wat dan ook, maar we hebben allemaal hetzelfde hart. Dus kies een partij die vecht voor de vrijheid voor iedereen.”

 

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Als onafhankelijke organisatie zet VluchtelingenWerk zich in voor een rechtvaardige behandeling van deze mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Zij moesten huis en haard ontvluchten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie.

 

In de show

Mahmoud Shikh Taleb is vandaag bij ons te gast om te vertellen over de campagne. Hij is 23 jaar, woont in Barneveld en is software ontwikkelaar. Sinds 5 jaar woont hij in Nederland, nadat hij Syrië ontvluchtte. Dit jaar mag hij voor het eerst in Nederland stemmen. Een heel belangrijke stap voor hem.