Uitgelichte gast

Imitator Ricardo Ras en zijn 55 typetjes

Ricardo Ras (1985) is een Nederlandse presentator, programmamaker en comedian. Hij raakte in een klap bekend na zijn deelname aan de Casting Kantine die hij won met zijn imitatie van Robert ten Brink: je kunt wel zeggen dat hij het imitatietalent is van dit moment. Ricardo is vanmiddag in de show een geeft masterclass!

De Casting Kantine 

Begin dit jaar werd op RTL 4 de eenmalige show ‘De Casting Kantine’ uitgezonden waarin Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap op zoek gingen naar een nieuwe imitator voor ‘De TV Kantine’. Het publiek zag hoe de 35-jarige presentator en cabaretier Ricardo Ras uit Weert werd gekroond tot beste imitator. 

 

Typetjes

Inmiddels is Ricardo een natuurtalent en kan hij 55 tot 57 stemmen imiteren. Hoe maak je een typetje dan je eigen? ,,Je moet je zelf ontwikkelen. Koop een dvd en speel het veel af. Na een tijdje moet je een herkenbaarheid vinden. Waar zit de stem, hoog of een laag tempo? Hees? Op en neer, monotoon? Stopwoordjes, let op de mimiek en houding'', vertelt Ricardo aan de 5 Uur Show 

 

In de Show 

Vanmiddag is Ricardo bij ons in de show en gaan we in gesprek over zijn vele typetjes. Daarnaast geeft hij in de uitzending een mini masterclass. Dat wil je niet missen!

 

Kijken dus! Om 16.55 op SBS 6!