In de show

Hoe gaat het nu verder met de zaak Ruinerwold?

De spraakmakende rechtszaak rondom het boerderijgezin in Ruinerwold stopte vorige week vanwege de slechte gezondheid van de verdachte. Is de zaak hiermee ook afgesloten? Verslaggevers Ineke en Margriet volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben het laatste nieuws.

Verslaggevers Ineke Kemper en Margriet Benak van RTV Drenthe volgen de zaak omtrent het gezin uit Ruinerwold sinds oktober 2019 op de voet. 

 

De spraakmakende zaak rond het verborgen boerderijgezin van Ruinerwold is nog niet ten einde. Vader Gerrit Jan van D. werd verdacht van jarenlange vrijheidsberoving van zijn negen kinderen, mishandeling en seksueel misbruik van de twee oudste kinderen. Hij kwam vrij, omdat hij als gevolg van een beroerte geen eerlijk proces kan krijgen, zo oordeelde de rechtbank.

 

Gelukkige jeugd

Van D. is daardoor weer vrij man, en is vandaag herenigd met zijn vijf jongste kinderen. De jongste zoon en vier dochters blijven achter hun vader staan, en voelen zich geen slachtoffer. Ze zeggen een gelukkige jeugd te hebben gehad, ondanks een totaal andere opvoeding dan 'normale' kinderen.

 

Er is nog een tweede verdachte; de klusjesman Josef B. Die moet wel terechtstaan, maar wanneer kan het Openbaar Ministerie nog niet zeggen.

 

Verslaggevers Ineke en Margriet hebben het laatste nieuws over de zaak, om 16:50, op SBS6!