Uitgelichte gast

Nederdisco: het fenomeen van de jaren 70

Spargo's 'You And Me', 'Why Tell Me Why' van Anita Meyer en 'Who’s That Lady With My Man’ van Patricia Paay. In de jaren 70 deed disco in Nederland zijn entree en sloeg de vrolijke muziek in als een bom. Voor zijn nieuwe programma dompelt Leo Blokhuis zich onder in de Nederdisco.

Blokhuis Extra

In 'Blokhuis Extra' duikt Leo Blokhuis in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van zijn of haar oeuvre, een popjaar, een subgenre, een festival of, zoals in de eerste aflevering van deze serie, een jubilerend label. Het programma is een voorzetting van NPO Radio 2 presenteert.

 

In de aflevering van morgen (dinsdag 16 maart) zet Leo de fijnste disco- en funkplaten uit Nederland uit de jaren 70 en 80 op een rij. Ons land was er niet meteen als de kippen bij als het om disco ging, maar vanaf de hit ‘Who’s That Lady With My Man’ van Patricia Paay uit 1977 is de Nederdisco een feit. 

 

In de show

Hoe is Nederdisco ontstaan? Waarom sloeg het genre zo aan? En wat was nou de allergrootste hit van de Nederlandse discomuziek? Leo Blokhuis en Patricia Paay praten ons vanmiddag helemaal bij!

 

Benieuwd? Kijk mee, 17.00 uur op SBS 6!