In de show

Een combinatie van voetbal en politiek in 'De Cor Potcast'

Vorig jaar maart lag de Eredivisie plotseling stil vanwege de coronacrisis. Omdat er niet gevoetbald kon worden bedachten Sparta-verdediger Bart Vriends en Excelsior-spelers Thomas Verhaar en Maarten de Fockert een podcast: De Cor Potcast. Het idee was om gewoon een beetje te ouwehoeren over hun interesses.

Maar in de aanloop naar de verkiezingen deden ze daar nog een schepje bovenop. Afgelopen weken schoof iedere aflevering een prominente politicus aan bij de drie heren van de Cor Potcast. 

 

 

Een bijzondere combi

In De Cor Potcast ontvangen de heren in de aanloop naar de verkiezingen meerdere politieke kopstukken. En wel: Lilian Marijnissen, Farid Azarkan, Thierry Baudet en Klaas Dijkhof. Eerder schoof ook Lodewijk Asscher al aan. We gaan met de drie voetballers een analyse doen van de afgelopen campagneperiode. Wat is hen aangevallen? Hoe moet je de lijsttrekkers nou wel interviewen? Waren ze positief verrast door een lijsttrekker? En wie staat bovenaan hun lijst? Ze vertellen over hun ervaringen en de bijzondere combinatie van onderwerpen in de 5 Uur Show!

 

 

Over de voetballers

Bart Vriends:

Bart Vriends is centrale verdediger van Eredivisieclub Sparta. In 2016 verruilde hij Go Ahead Eagles voor de Rotterdamse club. Vriends speelde in de jeugd van VVZA en FC Utrecht. Dat verhuurde hem in januari 2013 aan Go Ahead Eagles. Hiervoor debuteerde hij op 1 februari 2013 in het betaald voetbal, in de Eerste divisie. Op 29 mei 2016 werd bekend dat Vriends transfervrij de overstap zou maken naar Sparta Rotterdam. In de zomer van 2020 maakte Vriends grote indruk in De Slimste Mens. Hij doorbrak daar het stereotype rondom voetballers.

 

Thomas Verhaar:

Thomas Verhaar is een aanvaller van Excelsior. Hij speelde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en Willem II en in 2010 kwam de buitenspeler bij VOC Rotterdam terecht. Voor deze club speelde hij vier jaar. Deze drie jaar werden onderbroken doordat de aanvaller voor drie maanden verhuurd werd aan het Amerikaanse Houston Dutch Lions. In de zomer van 2014 werd hij overgenomen door Sparta Rotterdam, uitkomend in de Eerste divisie. Verhaar won in het seizoen 2015/16 met Sparta Rotterdam de titel in Eerste divisie, waardoor de club uit Rotterdam-West na zes jaar terugkeerde in de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen 2017/18 degradeerden zij weer. Hier speelde Verhaar nog acht wedstrijden voor hij in januari 2019 verkaste naar Ajax Cape Town. Hij bleef een half jaar spelen bij deze club. In juni 2019 ging hij terug naar Rotterdam, deze keer naar Excelsior. Hier tekende hij voor twee seizoenen. Verhaar deed in 2018 mee aan De Slimste Mens

 

Maarten de Fockert

Maarten de Fockert is een doelman van Excelsior. De Fockert speelde in de jeugd van MVV '27, waarna de doelman opgenomen werd in de opleiding van Feyenoord. In 2014 maakte De Fockert de overstap naar sc Heerenveen, waar hij in het eerste elftal terechtkwam. Voor het seizoen 2016/17 werd de doelman verhuurd aan VVV-Venlo, waar hij Jordy Deckers moest vervangen. Na afloop van het seizoen keerde de doelman weer terug naar Heerenveen. Na zijn terugkeer in Heerenveen werd de sluitpost verhuurd, ditmaal aan het gedegradeerde Go Ahead Eagles. In Deventer kwam hij niet in actie in een competitiewedstrijd en zijn contract in Heerenveen werd niet verlengd. Hierop werd De Fockert aangetrokken door Excelsior, waar hij zijn handtekening zette onder een verbintenis voor de duur van twee seizoenen, met een optie op een jaar extra.