Uitgelicht ondewerp

De Racisme Kennistest met Sahil en Natasja

Op zondag 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, gaan Sahil Amar Aïssa en Natasja Gibbs het gesprek aan over racisme. De vragen in 'De Racisme Kennistest' zijn de aanknopingspunten voor een goed gesprek met een panel van bekende Nederlanders.

Iedereen heeft er mee te maken: racisme. Maar niemand praat er graag over. Waarom is dat eigenlijk zo? Presentatoren Sahil en Natasja proberen de kennis over racisme bij het publiek te vergroten en handvatten aan te reiken om racisme aan te kunnen pakken. Wat is institutioneel racisme? Hoe ziet alledaags racisme eruit? Wat doet het met je geest als je racisme ervaart? En wat kun je met deze kennis doen tegen racisme? Bekende Nederlanders als Willie Wartaal, Ronnie Flex, Olcay Gulsen, Sanne Wallis de Vries, Pete Wu, Selma Omari en Peter R. de Vries beantwoorden in 'De Racisme Kennistest' allerlei vragen over racisme. 

 

Vanwege corona is er geen publiek aanwezig in de studio, maar kijkers kunnen live meedoen via de NPO 3-app en zo ook thuis dit gesprek voeren. 'De Racisme Kennistest' is op zondag 21 maart om 19.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

In de Show

Sahil en Natasja zijn vanmiddag in de 5 Uur Show en vertellen waarom een gesprek over racisme zo belangrijk is. 

 

Benieuwd? Kijk dan om 17.00 uur op SBS 6!