In de show

Morgen vindt de Landelijke Opschoondag plaats

Morgen, zaterdag 20 maart, vindt de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon voor de 19e keer plaats. Op deze dag steken jaarlijks duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Carina van Uffelen van de Plastic Soup Foundation schuift aan om te praten over deze Landelijke Opschoondag, het belang ervan, en de data die uit deze dagen komt. Daarnaast legt vrijwilligster Petra Olgers uit hoe zo'n opruimdag nou precies in zijn werk gaat!

Wat houdt de Landelijke Opschoondag in?

Tijdens de Landelijke Opschoondag maken inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen een gebaar voor een 100% zwerfafvalvrije leefomgeving, door samen in actie te komen in de buurt van hun huis, onderneming, clubhuis of school.

Vorig jaar ging de Nationale Opschoondag van Nederland Schoon door de coronamaatregelen niet door. Toen organiseerde de Plastic Soup Foundation in september een soortgelijke, World Cleanup Day, waar Nederland Schoon bij geholpen heeft. 

 

Helpen?

Wil je nou meehelpen? Kijk dan op de website www.supportervanschoon.nl/kaart. Hier kan je zien of er actieve buren zijn die een opruimactiviteit zijn gestart en bij wie je je eventueel aan kunt sluiten. Ook kun je via de website je eigen actie aanmelden, zodat iemand anders met jou mee kan doen. Natuurlijk kun je ook gewoon een spontaan opschoon-ommetje maken!