In de show

Zo, Opgelost!: een podium voor cabaretiers in coronatijd

Er is een nieuw programma het leven in geblazen om cabaretiers een podium te bieden in de coronatijd. 'Zo, Opgelost!' is een online serie vanuit de Kleine Komedie in Amsterdam, waarin jonge cabaretiers samen met ervaren rotten oplossingen bedenken voor alledaagse vraagstukken en prangende kwesties. De presentatie van dit cabaretspektakel is in handen van Anna Gimbrère en Tex de Wit.

De online serie

Zo, Opgelost! is sinds maandag 8 maart begonnen. Op de website van NPO 3 verschijnen er iedere week twee korte video's waarin een probleem wordt opgelost door een cabaretier. Eerst legt de cabaretier het probleem voor. Vervolgens gaat diegene met Tex en Anna, de presentatoren, aan tafel om het probleem te bespreken. De problemen kunnen groot en klein zijn, van de Tweede kamerverkiezingen tot aan het betalen van een tikkie. Het programma is voor nu bedoeld om de thuiszittende cabaretiers een podium te bieden, maar mochten de theaterzalen weer open gaan dan is publiek in theaterzaal de Kleine Comedie natuurlijk welkom. 

Onder andere Sanne Wallis de vries, Stefan Pop en Johan Goossens hebben het podium al betreden.

 

In de show

Anna Gimbrére, wetenschapsjournaliste en presentatrice van Zo, Opgelost! is vanmiddag bij ons te gast in de show. Wie is haar favoriete cabaretier? Wat is er uniek aan de serie? En waar heeft ze tot nu toe het hardst om gelachen? Ze vertelt het straks allemaal!

 

Kijken dus! Stipt om 17.00 uur op SBS 6!