Persoonlijk verhaal

Charleon: "Vroeger jamde we al met het hele gezin in de kamer"

Van jongs af aan is Charleon (25) al één met zijn saxofoon. Door een combinatie te maken met housemuziek waan je je heel even op een festival. En dat slaat aan. Met zijn tropische dansbare zomerhit, geproduceerd met zijn broer, breekt hij nu wereldwijd door met het nummer 'Her Name'.

 

Waar jij bent, daar is je saxofoon, waarom dat instrument?

,,In het begin speelde ik veel verschillende instrumenten, maar de saxofoon vond ik altijd super gaaf. Zo'n groot goud ding: ik moest dit bespelen. Maar omdat ik nog iets te jong was, moest ik beginnen met klarinet. Maar dat was te klassiek voor mij. Toen 11 jaar was, ging ik op saxofoon-les. Het mooit bij saxofoon is, dat je de toon zelf vormt."

 

Volg je naast het maken van muziek nog een opleiding of heb je een andere baan?

,,Op dit moment ben ik fulltime met muziek bezig. Daarvoor heb ik International Business Administration gestudeerd, dat ik op mijn twintigste heb afgerond. Tijdens mijn studie maakte ik al muziek als DJ en heb ik leuke contacten opgedaan. Ik kwam daardoor al op leuke plekken via studenten- en studieverenigingen. Maar dit moment ben ik dus vooral te vinden de muziekstudio die ik samen met Marnix heb."

 

 

Dit nummer heb je samen met je broer gemaakt. Hebben jullie zo'n muzikale familie?

,,Ik begon op hele jonge leeftijd al met muziek maken, mijn zus en broers ook. Muziek is een groot onderdeel geweest van onze opvoeding. Mijn vader speelde piano en mijn moeder was altijd gewoon heel creatief. We zijn een heel muzikaal gezin met vijf kinderen. We jamden vroeger altijd al met z'n allen in de woonkamer met mn broers en zus. En eigenlijk nog steeds. Mijn broer, waarmee ik ook samen 'Her Name' heb geproduceerd, is ook artiest. En ook mijn zus is popartiest. Mijn jongere broertjes zitten in hun tweede jaar van de universiteit. Zij doen nu minder met muziek."

 

Hoe was jullie rolverdeling in het produceren van 'Her Name'?

,,We hebben allebei onze eigen expertise. Ik kan DJ'en en saxofoon spelen, mijn broer kan goed piano spelen én zingen. Dat is superhandig, want ik kan totaal niet zingen. En samen produceren we de beat. Maar we zijn geen duo. We zijn echt twee aparte artiesten die het leuk vinden om samen muziek te maken. Hij als Marnix Emanuel en ik als Charleon." 

 

 

Je hebt al meerdere manieren gevonden in de lockdown om mensen toch te verblijden met jouw muziek, whats next

,,Het grachtenconcert dat ik gaf, was echt heel gaaf. Meest bijzondere concert dat ik gedaan heb. We zaten net in een lockdown, alles was helemaal nieuw. Met de sloep voeren Marnix en ik door de Amsterdamse grachten. Ik heb mensen zelfs zien huilen, iedereen was zo blij dat we dit deden. Ook heb ik vanaf mijn rooftopconcert online streaming concert georganiseerd. Maar daarna ben ik vooral bezig geweest in het maken van nieuwe muziek. Ik zou graag nog zo'n grachtenconcert willen geven, maar ik heb daar momenteel te weinig tijd voor. Al mijn tijd besteed ik nu aan mijn nieuwe single. En het maken van nieuwe muziek."

 

In de show

Vanmiddag is hij bij ons te gast en speelt samen met zijn broer Marnix zijn nieuwe single. Charleon achter de DJ Booth én op de saxofoon. Marnix zingt en speelt piano. Je ziet het vanmiddag om 17.00 op SBS 6!