In de show

Wordt dit het seizoen van Max Verstappen?

Het Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. De eerste race wordt komende zondag verreden in Bahrein. En Max Verstappen gaat wederom op jacht naar zijn eerste wereldtitel. Maar ook grote concurrent en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is weer van de partij. Weet Max Verstappen hem nu eindelijk te verslaan? En wint hij dit jaar op ons eigen circuit in Zandvoort?

Autocoureur Tim Coronel en Formule 1-fan Shelly Sterk zijn vanmiddag bij ons te gast om het uitgebreid over het aankomende seizoen te hebben. Want dit weekend starten we met de Grand Prix van Bahrein en zoals ieder jaar is al onze hoop gevestigd op Max Verstappen! 

 

Wat kunnen we verwachten?

 

Anders dan voorgaande jaren wordt het seizoen afgetrapt in Bahrein. Het circuit kenmerkt zich vooral door haar vier lange, rechte stukken en scherpe bochten. Vorig jaar was Bahrein nog het toneel van de enorme crash van Romain Grosjean. Die wonder boven wonder - hij knalde na een touché hard de vangrail in met een vuurexplosie tot gevolg - met een paar brandwonden de auto uit wist te komen. Hamilton reed vervolgens een foutloze race, gevolgd door Verstappen en Albon.

 

Maar wat gaat er dit weekend gebeuren? Tim Coronel heeft er in ieder geval vertrouwen in: "Ik zie een twinkeling in zijn ogen en die heb ik jarenlang niet gezien. Hij is zelfverzekerd. Hij zei: de auto is voorspelbaar, dat is als coureur het allerbelangrijkst. Hij kan vertrouwen op de auto, dan kan je dus altijd aanvallen. En laat dat nou net zijn waar Max heel goed in is. Ik zie balans in die auto. Het is lastig als je niet weet wat je auto doet, dan ben je behoudender. Door die twinkel in zijn ogen denk ik dat het niet het geval is. Dus ik heb veel vertrouwen!" 

 

Benieuwd naar meer analyses van Tim Coronel? Of de voorspellingen van Formule 1-gek Shelly Sterk? Kijk dan om 17:00 uur naar SBS6!