Persoonlijk verhaal

"Innerkidz is een mooie aanvulling op het onderwijssysteem"

Myra Bolck heeft jarenlang haar eigen kinderpraktijk gehad. Kinderen met allerlei problemen werden er begeleid in samenwerking met ouders. ,,Ik wilde veel meer kinderen grote stappen laten zetten en op bredere schaal impact maken." Daarom bedacht ze het ontwikkelplatform 'Innerkidz' waar kinderen emotioneel, lichamelijk en sociaal worden uitgedaagd en zichzelf laten zien, hun talenten delen en elkaar onderling helpen.

Emoties: hoe ga je ermee om?

Het platform van Innerkidz is gericht op basisvaardigheden die veel kinderen (van 6 tot 14 jaar) nog niet onder de knie hebben. ,,We behandelen onderwerpen als: Wat is boosheid? Wat is verdriet? Hoe kan ik het op een gezonde manier uiten? Belangrijke levensvaardigheden waar elk kind iets aan heeft. Met dat in ons achterhoofd zijn we het platform gaan ontwikkelen”, vertelt Myra. Innerkidz helpt kinderen bij hun algehele ontwikkeling. ,,Het gaat erom dat ze leren over emoties, zelfvertrouwen, weerbaarheid, rust en ontspanning. Dit zijn helaas geen vakken die je toegereikt krijgt op school".

 

Een online en offline kidswereld

Innerkidz is een app die kinderen kunnen downloaden, waardoor ze in kidswereld komen. ,,In de app vind je een wereldbol vol met avatars. Bij elke avatar kan een kind iets doen, zoals creaties insturen en tips geven om anderen te helpen. Wekelijks zijn er nieuwe opdrachten, zowel binnen als buiten." Kinderen kunnen met de app door heel Nederland vrienden maken, elkaar inspireren en van en met elkaar leren.

 

Dankbaar voor ons superteam

De app stimuleert ook het contact tussen ouder en kind. Ze kunnen offline samen spelletjes doen en door middel van een kidsladder de ontwikkeling volgen. Myra ontvangt positieve geluiden: ,,We krijgen van ouders te horen dat het een middel is om samen in gesprek te gaan en nieuwe kinderen te ontmoeten. Zeker nu tijdens de lockdown met het thuiszitten, er beperkt of geen school is of kinderen in quarantaine moeten, is dit platform erg belangrijk geworden. De app Innerkidz is samen met een superteam tot stand gekomen. Wij zijn superkidz Indy, Danae, Loes, Maud, Tijn, Anne, Eva, Jazz, Thijmen en Leanne enorm dankbaar voor hun bijdrage. De inzet van deze kinderen heeft ervoor gezorgd dat de app veelzijdig en kindvriendelijk is. Zij bedachten dingen waar wij volwassenen nooit op waren gekomen."     

 

Kinderen raken geïnspireerd 

,,We zien dat kinderen vaker spontaan gaan tekenen. Ze raken geïnspireerd door andere kinderen die creatief bezig zijn. Ze bepalen zelf de sfeer en de cultuur in de app. Dat is mooi om te zien. Uiteraard is het ontwikkelplatform geen vervanging voor professionele hulp. Wij dichten het gat tussen school en hulpverlening." Myra wil het liefst zoveel mogelijk kinderen bereiken, wel duizenden. Daarnaast is het contact met de scholen zelf al gelegd, maar een verandering in een onderwijsorganisatie lijkt nog ver weg.

 

Myra bekijkt het op deze manier: ,,We hopen door te dringen in het onderwijssysteem dat zich vooral richt op cognitie. Innerkidz is een mooie aanvulling. We leren kinderen vertrouwen op hun innerlijke wijsheid door ze uit te dagen op verschillende niveaus.”  Myra's missie is duidelijk: ,,Ik wil kinderen iets meegeven voor de toekomst. Kinderen lopen tegen veel dezelfde dingen aan. Ik vind het belangrijk dat kinderen een plek hebben waar ze samen kunnen komen, zichzelf mogen zijn, talenten kunnen ontdekken en zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Ik hoop dat kinderen dat op die manier ontvangen. Daarin bieden we ook hulp aan kinderen die het lastig hebben. Kinderen kunnen in contact komen met gelijkgestemden en elkaar daarin steunen. Daarom is de app voor en door kinderen."