Uitgelicht ondewerp

Typisch Emmen: een gebied tegen de Duitse grens

In de documentaire-serie Typisch…! volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. In de 12-delige serie Typisch Emmen maken we onder andere kennis met muzikant Robert en buurtburgemeester Jan. Wie zijn zij en hoe ziet hun leven eruit?

Emmen

Met de omliggende buurtschappen, dorpjes en gehuchten meegerekend, is Emmen de grootste gemeente van de provincie Drenthe. Hier, in een gebied tegen de Duitse grens geplakt, volgen de makers een aantal markante en bijzondere bewoners. Want bijzonder zijn ze zeker, dat vinden ze ook zelf:  ‘God schiep uit gouden korenaren, de Drenten en Twentenaren. En uit de resten, die lui uit het westen’.

 

In de show

In de aflevering van vanavond maakt Robert, de Drentse Mick Jagger, zijn entree. We zien hem met zijn zoon Daan in zijn gezellige mannen-huishouden. Tijdens de lockdown maakt hij muziek en probeert hij fit te blijven. Ook Jan de Klein is vanavond weer te zien. De populaire 'buurtburgemeester' toont zijn verborgen verdriet. Maar eerst zijn ze te gast bij de 5 Uur Show aan.

 

Kijk je mee? 17.00 uur op SBS6!