In de show

Het jaarlijkse paasspektakel The Passion

Donderdag is het zover: de elfde editie van The Passion, dit keer live vanuit Roermond. Ieder jaar kijken er miljoenen mensen naar de vertolking van het Paasverhaal. Met Tooske Ragas en Remco Veldhuis kijken we vanmiddag vooruit naar Paasspektakel.

Het lijden en sterven van Jezus

The Passion is een Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus, dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden. KRO-NCRV vindt het belangrijk om zoveel mogelijk mensen met dit universele verhaal over liefde en hoop te bereiken, want ook al is het een eeuwenoud verhaal het is vertaald naar nu nog steeds relevant en heel herkenbaar. 

 

Tooske en Remco

Dit jaar is het aan Tooske en Remco om het verhaal te vertalen. Toch was Tooske niet direct enthousiast toen ze werd gevraagd om mee te doen. ,,In eerste instantie vond ik het verhaal te kort door de bocht. Het is niet het complete verhaal, maar ik ben van mening veranderd. Als zoveel mensen met zoveel plezier kijken naar dit programma, dan is dat verhaal onder de aandacht." 

 

Remco is niet christelijk opgevoed, maar is er wel door gefascineerd. Zo maakte hij een theatervoorstelling en schreef een boek. En nu doet hij voor de tweede keer 'The Passion'. Waar deze fascinatie vandaan komt? Dat vertelt hij vanmiddag in de 5 Uur Show.