Uitgelicht gast

Zussen van OG3NE schreven een nummer geïnspireerd op hun overleden moeder

De drie muzikale zussen van OG3NE wilden nieuwe muziek maken met teksten en onderwerpen die dicht bij henzelf staan. En dat is gelukt. Vorige week brachten ze hun nieuwe single uit: 'Dat ben jij': een emotioneel, Nederlandstalig nummer geïnspireerd op hun overleden moeder.

OG3NE

OG3NE is een meidenband bestaande uit de 3 zeer getalenteerde zussen Lisa, Amy & Shelley. O = de bloedgroep van hun moeder, G3ne = de genen die hen met elkaar verbinden. In 2014 wonnen zij als eerste en enige groep ter wereld het vijfde seizoen van ‘The Voice’. 2016 was echter het jaar van hun grote doorbraak in Nederland. In het programma ‘Beste Zangers’ lieten zij wekelijks Nederland versteld staan van hun bijzondere samenzang. Daarnaast vertegenwoordigde OG3NE in het voorjaar van 2017 ons land op de 62e editie van het Eurovisie Songfestival in Kiev, Oekraïne, met het zeer persoonlijke en harmonieuze ‘Lights And Shadows’: een muzikale ode aan alle mensen die lijden aan een ziekte waarbij de gezinssituatie vaak wordt ontwricht. Het nummer staat Lisa, Amy en Shelley na aan het hart, aangezien zij door de ziekte van hun moeder Isolde in een vergelijkbare situatie zaten. 

 

Vorige week brachten ze hun nieuwe single uit 'Dat Ben jij': een lief, teder liedje over een grote levensvraag. Zijn dierbaren die er niet meer zijn op de een of andere manier nog bij ons? En zo ja op welke manier?

 

In de show

Lisa, Amy en Shelley zijn vanmiddag te gast bij de 5 Uur Show en vertellen onder andere over hoe hun nieuwe single tot stand is gekomen. Daarnaast mogen we straks ook genieten van hun vocale kwaliteiten!

 

Kijken dus! 17,00 uur op SBS 6!