In de show

Ieder kind de kans om 'gewoon' te sporten

Sporten is gezond voor iedereen, maar voor kinderen met een handicap is het zéker belangrijk. Het biedt fysieke uitdaging en laat hun zelfvertrouwen groeien. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, opent de Esther Vergeer Foundation een eigen Sportpoli in vijf Academische Ziekenhuizen. Hier worden kinderen begeleid om naar een normale sportclub te gaan.

Sport voor ieder kind

Sinds 2004 zet de Esther Vergeer Foundation zich in om kinderen met een lichamelijke beperking door sport fysiek en mentaal te versterken. Dit doen ze door lichamelijk gehandicapte kinderen en de sportvereniging bij elkaar te brengen. De Foundation begeleidt het hele proces, zorgt voor sportrolstoelen en ondersteunt hierbij zowel het kind (ouders) als de vereniging, om op die manier een zo soepel mogelijke integratie te realiseren.

 

Sport is goed voor ieder kind, maar zeker voor kinderen met een handicap is het belangrijk om mee te doen en te kunnen sporten. Door middel van sport krijgen ze zelfvertrouwen en kunnen zij zien en voelen wie ze zijn, waar ze naartoe kunnen gaan en waar ze allemaal tot in staat zijn. Door sport kan een kind net elke keer zijn grens verleggen en er op deze manier achter komen dat er nog best wel veel mogelijk is. 

 

Extra bijdrage 

De Esther Vergeer Foundation ontving van de VriendenLoterij een extra bijdrage van 260.000 euro voor het openen van een eigen SportPoli in vijf academische ziekenhuizen. De Sportpoli vormt de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een sportclub die bij het kind past en waar het welkom is. Met de loterijbijdrage bereikt de Sportpoli in 20211.500 kinderen die zo op hun eigen manier kunnen beginnen met 'gewoon' sporten en het gevoel krijgen dat ze er weer bij horen. 

 

In de Show

Esther is Nederlands voormalig roelstoeltennisster en rolstoelbasketbalster. Van 1999 tot januari 2013 stond ze onafgebroken op de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis. Ze is zevenvoudig Paralympisch kampioen op het onderdeel tennis en werd vijfmaal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar. Vanmiddag is ze bij ons te gast en vertelt ze over het belang van de sportpoli's voor kinderen met een lichamelijk beperking.

 

Kijk je mee? Stipt 17.00 uur op SBS 6!