Uitgelicht gast

'Waarom', de nieuwe single van Nick en Simon

Vijftienjaar geleden verscheen de eerste single van Nick en Simon met concerten in uitverkochte stadions, platina platen en talloze hits is het muzikale duo niet weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. Het succes houdt niet op. Ook hun laatste album 'NSG' - een muzikale ode aan Simon en Garfunkel - kwam binnen op de eerste plaats van de album top 100. En vanmiddag in de 5 Uur Show zingen ze hun nieuwe single 'Waarom'.

'Waarom' 

'Waarom', de nieuwe single van Nick en Simon gaat over een onderwerp dat iedereen aanspreekt: de hedendaagse samenleving. Het duo schreef het nummer samen met de Zweedse songwriters Andreas Moe en David Börk. Andreas nam de leiding, en als je goed luistert, hoor je een mooie melodie. Hij gebruikt 1 woord om 8 sprongen te maken. Vanaf het allereerste begin wist het tweetale dat 'Waarom' op het album moest verschijnen, deels vanwege het tweedelige karakter en het nostalgische Simon & Garfunkel-gevoel dat erin geïntegreerd was.

 

In de show

Nick en Simon zijn vanmiddag bij ons te gast in de 5 Uur Show en gaan het hebben over de succesvolle documentairereeks 'Homeward Bound' over Simon en Garfunkel, hun nieuwe single 'Waarom' én hun plannen voor in de toekomst!

 

Dat wil je niet missen! Kijk je mee? 17.00 uur op SBS 6!