In de show

Museum Volkenkunde staat stil bij hanami

Nu de lente is aangebroken, is er overal bloeiende bloesem te bewonderen. Dit jaar staat Museum Volkenkunde stil bij hanami, het Japanse woord voor ‘bloesemkijken’. Reden genoeg voor een bezoek aan de tuinen van het museum.

Bloesemkijken

Het is lente! Voorjaarsbloemen kleuren de parken en ook in de museumtuin van Museum Volkenkunde kun je binnenkort weer genieten van een feestelijke happening: de bloei van de kersenbloesem. De bloeiende bomen worden graag gefotografeerd en stemmen iedereen vrolijk. Dit jaar staan we uitgebreid stil bij hanami, het Japanse woord voor ‘bloesemkijken’. In Japan trekken mensen er in deze periode op uit om, onder het genot van lekker eten en drinken, met elkaar de fragiele schoonheid van de kersenbloesem te bewonderen. Tegelijk een moment om na te denken over de vergankelijkheid van het leven, want de bloeitijd is overweldigend mooi, maar kort.

 

Museum Volkenkunde 

Museum Volkenkunde in Leiden is één van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Zo gaf Koning Willem I geleerden al de opdracht om collecties te verzamelen in China, Indonesië en Japan. Meer dan 240.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld zijn hier verzameld, van Afrika tot Groenland. Het museum richt zich op de historische ontwikkeling van culturen.
Door de fusie van het Museum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen.

 

Museum Volkenkunde wordt gesteund door de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland