Uitgelichte gast

Iris Hond begeleidt deze twee talenten tijdens mini paasconcert

Het is Tweede Paasdag, een dag waarop er altijd veel klassieke concerten worden gegeven. Traditiegetrouw wordt de Matthäus Passion, het grote oratorium van Bach over de lijdensweg van Jezus, op veel plaatsen uitgevoerd. Maar er zijn meer fijne lentenummers om de pasen te vieren.

En daar zijn violisten Enzo Kok en Iris van Nuland voor. Deze super talenten worden vanmiddag begeleid door pianiste Iris Hond. Beiden spelen in de show een stuk van Romance from the Gadfly van Shostakovich.

 

Wie zijn deze jonge talentvolle violisten?

 

Enzo Kok (18, Limburg) 

,,Sinds ik het mij kan herinneren, wilde ik viool spelen. Ik keek urenlang naar de dvd's van André Rieu. Rockte mee op de cd's van David Garrett en luisterde naar klassieke werken van Janine Jansen. Op mijn zesde verjaardag was het dan zover: Ik kreeg mijn eerste vioolles van Ingrid Holleman. Daarna wilde ik alleen nog maar spelen, optreden en elke dag beter worden. In 2015 deed ik mee aan het tv-prgramma Superkids. Ik was toen twaalf. Toen ik me daarvoor opgaf, dachten mijn ouders: laat hem maar, daar horen we waarschijnlijk toch niets meer van. Ik werd geselecteerd en kwam in de finale terecht. Daarna mocht ik met André Rieu op het Vrijthof In Maastricht spelen."

 

Iris van Nuland (19, Oss) 

Op haar zevende krijgt Iris haar eerste vioolles op de muziekschool Muzelink, waar ze vanaf 2011 word opgenomen in de talentenklas. Naast haar middelbareschooltijd is ze een externe leerling aan de School voor Jong Talent van het Konkinklijk Conservatorium Den Haag. Het begin van een hele succesvolle periode, want Iris wint onwijs veel mooie prijzen. Zo won ze in 2013 samen met celliste Emma van Schadewijk als Duo Decivo de eerste prijs bij de Talentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam. In 2015 wint Iris een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours in regio Zuid en in 2016 pakte zij de winst bij het RTL4 programma Superkids. 

 

 

Vanmiddag geven de talenten samen in de 5 Uur Show een paasconcert. Je ziet het stipt om 17.00 op SBS 6!