Uitgelicht onderwerp

Alicia en Samantha zetten zich in voor zieke kinderen

Je moet er niet aandenken - je bent tiener, voelt je plotseling niet lekker en na onderzoek blijk je doodziek te zijn. Dit overkwam Alicia en Samantha. Toen zij 12 en 15 waren, kregen zij de diagnose leukemie. De meisjes belandden tegelijk in het ziekenhuis en tijdens hun verblijf bloeide er een vriendschap op. Inmiddels zijn ze genezen en zetten zich in voor zieke kinderen.

Alicia Jägers en Samantha Hardeman werden een aantal jaar geleden behandeld voor acute lymfatische leukemie in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Ze lagen op aparte kamers, maar leerden elkaar kennen door het schrijven van briefjes. De één schreef, de verpleging gaf het briefje door en de ander schreef terug. Wat begon met advies vragen over de keuze van een goede pruik werd een jarenlange vriendschap.

 

Lotgenootjes helpen

Beide meiden (nu 18 en 20 jaar) zijn genezen van kanker en willen nu andere zieke jongeren helpen door middel van hun een platform dat ze hebben opgezet. Via hun platform kunnen zieke leeftijdsgenootjes elkaar vinden en contact leggen. Het is speciaal voor kinderen tot 19 jaar. Zo kunnen er vriendschappen ontstaan en voelen de kinderen zich niet alleen. 

 

In de show

Vanmiddag zijn Alicia en Samantha bij ons te gast en delen ze hun ervaringen. In hoeverre veranderde het ziekzijn hun leven en welke plannen hebben ze nog met hun stichting? Ze vertellen het straks allemaal!

 

Kijken dus! Stipt 17.00 uur op SBS 6!