In de show

Wat is daarop jouw antwoord?

Geen bruiloften in het buitenland, champagnetorens of grootse feesten. Wie nu het ja-woord geeft, moet zich aan de coronamaatregelen houden. Zo ook Nicoline Wisse Smit. 2020 werd voor haar dan ook niet het jaar van een pittoreske bruiloft in Italië, maar het jaar van een zelfbedacht trouwspel: "Wat is daarop jouw antwoord?"

Nicoline Wisse Smit is trouwambtenaar. Maar wilde eigenlijk zelf nooit trouwen. Tot haar huidige partner haar ten huwelijk vroeg. Ze zei volmondig ja, maar vroeg zich vervolgens wel af waar ze nou precies ja op had geantwoord. Nicoline: "Tenzij je in intieme sfeer wil trouwen, moet je door de coronamaatregelen langer wachten dan je had gewild."

 

Daarom bedacht ze een spel om koppels beter te laten beseffen waar ze nou eigenlijk ja op zeggen met een huwelijk. "Wat is daarop jouw antwoord" bestaat uit veertig luchtige en zware vragen die je met een partner kunt bespreken. Nicoline: "Het doel is om elkaar vragen te stellen die je anders nooit zou doen. Er zitten ook drie hulplijnen bij, deze kun je inzetten als je het antwoord op de vraag niet weet of niet wil zeggen. Het is dus een gespreksstarter, waarbij je allebei antwoord moet geven op de vragen."

 

Benieuwd naar het spel? En de vragen? Kijk dan om 17:00 uur naar SBS6!