Uitgelicht onderwerp

Lotte Hendriks maakt servies van duivenpoep

Poepende duiven zorgen voor veel overlast en irritatie. Kunstenares Lotte ziet de duivenpoep niet als een last maar als grondstof. Ze heeft een prachtig Limburgs koffieservies gemaakt. Geglazuurd met de poep.

Een kleine gemeente in het noorden van Limburg, Horst-Sevenum, was zes maanden lang in de ban van een grote duivenplaag. De duiven terroriseerden het hele dorp, de straten en de winkels. Vooral de kerk had veel last van de vogels. Ze vlogen naar binnen en poepten alles onder. De gemeente en het kerkbestuur wilden graag een nestkast ophangen. Een slechtvalk eet voornamelijk duif, ze maken alleen geen onderscheid in verzwakte kerkduiven en duiven die gehouden worden voor de sport. De plaatselijke duivensportvereniging was daarom bang dat ze hun sport niet meer konden doen.

 

Lotte zag de duivenpoep niet als overlast maar als grondstof. Ze heeft een vlaai- en koffieservies gemaakt en geglazuurd met duivenpoep. Uiteindelijk zijn alle betrokken partijen trots op 'hun' duiven. 

 

In de show

Lotte is vanmiddag bij ons te gast in de 5 Uur show en vertelt hoe ze op het idee kwam om duivenpoep te gebruiken voor haar producten. 

Kijk je mee? 17.00 uur op SBS 6!