Uitgelichte gast

'Die Goede Nieuwe Tijd', het eerste soloalbum van Baas B

Vrijdag 9 april is het eerste soloalbum 'Die Goede Nieuwe Tijd' uitgekomen van Baas B. Hij overwon zijn depressies, zijn pleinvrees, herwon zijn zelfvertrouwen en maakte zijn studie psychologie af. Als bonus legde hij na een kleine tien jaar zijn conflict met Lange Frans bij. Vanmiddag schuift Baas B. aan om te praten over zijn comeback met nieuwe muziek en treedt hij voor ons op!

Bart Zeilstra (1982), alias Baas B., groeide op in Diemen.  Tussen 2004 en 2009 vormde hij samen met Lange Frans het duo Lange Frans & Baas B. en scoorde hij hits met o.a. 'Moppie', 'Zinloos' en natuurlijk 'Het Land Van…' 

 

In 2009 ging het niet zo goed met Bart. Het succes werd hem te veel en hij besloot zijn microfoon neer te leggen. 10 jaar later werkte hij met Frans aan een comeback, nadat het duo hun strijdbijl had begraven en voorzichtig weer samen optrad. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de talkshow van Beau. Verdere plannen zijn gestopt door de coronacrisis. Baas B. heeft zich sindsdien gericht op zijn solomuziek.

 

Nieuw album

Nu is dus het album 'Die Goede Nieuwe Tijd' verschenen. De plaat is het eerste soloalbum van de artiest. Op het album rapt hij persoonlijke teksten en laat hij zijn kwetsbaarheid zien. De kracht van kwetsbaarheid heeft is een van de dingen die Baas B. de in de afgelopen 10 jaar geleerd. Ook speelt zijn familie een voorname rol op het album. Dit is vooral te horen in het nummer 'Kind in mij'. De track begint onder andere met een oude opnamen van zichzelf als peuter van 1.5 jaar oud. Ook hoor je zijn vader.

 

In de show

Baas B. is vanmiddag bij ons te gast en schuift  aan om te praten over zijn comeback met nieuwe muziek. Daarnaast treedt hij voor ons op!

 

Kijken dus! Stipt 17.00 op SBS6!

 

 

Foto: Marjolein Brons