Uitgelicht onderwerp

Dit jaar zou Hazes 70 zijn geworden

Dit jaar zou André Hazes 70 jaar zijn geworden. Hoewel de volkszanger al een tijdje niet meer onder ons is, leeft zijn muziek als nooit tevoren. Met een documentaire, meezingfeest én een musical kunnen we 2021 een heus Hazes-jaar noemen.Zijn voormalige bodyguard Jos van Zoelen haalt herinneringen op en Yves Berendse zingt drie Hazes-knallers.

André Hazes was een Nederlandse volkszanger die vanaf de late jaren 1970 populair was met zijn eigentijdse vorm van het levenslied. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van Nederland, maar ook in Vlaanderen. Hazes onderscheidde zich door sentimentele liederen te zingen in simpele taal.  Tot zijn grootste hits behoren 'Eenzame Kerst' (1976), 'Een Beetje Verliefd' (1981), 'Wij Houden van Oranje'(1988), 'Bloed, Zweet en Tranen' (2002) en 'Zij Gelooft in Mij' (2004). André Hazes bracht minstens 300 verschillende nummers uit op 36 albums.

 

Op 23 september 2004 overleed Hazes na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Hij zou dit jaar zeventig zijn geworden. 

 

In de show

Vanmidag is volkszanger en groot fan Yves Berendse te gast in de 5 Uur Show en zingt hij diverse Hazes-klassiekers. Daarnaast halen we herinngeringen op met ex-bodyguard Jos van Zoelen.