In de show

Nog 100 dagen tot de Olympische Spelen

Het duurt nog precies 100 dagen tot de Olympische Spelen in Tokio van start gaan. Het sportevenement zou in eerste instantie plaatsvinden in de zomer van 2020, maar door de coronapandemie werd het een jaar uitgesteld. Nu lijken de Spelen dan toch echt door te gaan. Hoe bereid je je als topsporter voor op het grootste sportfestijn ter wereld? Voormalig topsporters Leontien van Moorsel en Ellen Hoog weten er alles van!

Tokio 2021 

Het grootste sportevenement in de wereld zou in 2020 op 24 juli door Tokio georganiseerd worden, maar werd wegens het coronavirus uitgesteld naar 2021. De exacte nieuwe data voor de Zomerspelen zijn van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Helaas mogen er geen toeschouwers van buiten Japan aanwezig zijn.

 

In het sportevenement zullen 33 verschillende sporten worden beoefend namelijk; Gymnastiek (turnen), Boogschieten, Atletiek, Badminton, Basketbal, Boksen, Kayaking, Fietsen, Paardrijden (schoonspringen), Schermen, Voetbal, Golf, Zwemsporten (schoonspringen, synchroom zwemmen, zwemmen, waterpolo, open water zwemmen), Handbal, Hockey, Judo, Moderne vijfkamp (Pentalon), Roeien, Rugby, Zeilen, Schieten, Tafeltennis, Taekwondo, Tennis, Triatlon, Volleybal, Gewichtheffen en worstelen. Daarnaast zullen de nieuwe Olympsiche sporten honkbal/softbal, karate, skateboarding, klimmen en surfen worden toegevoegd.

 

Ellen Hoog en Leontien van Moorsel

Voormalig topsporters Leontien van Moorsel en Ellen Hoog zijn vanmiddag bij ons te gast en weten hoe de voorbereiding naar de Spelen eraan toe gaan. 

 

Ellen Hoog is een Nederlandse voormalig hockeyster en hockeyinternational. Ze was van 2004 tot en met 2016 aanvalster in het Nederlands elftal. Hoog werd in januari 2015 uitgeroepen tot World Hockey Player of the Year van 2014.  Op 22 augustus 2008 behaalde Hoog de gouden medaille van de Olympische Zomerspelen van Peking. In dit toernooi kwam zij tweemaal tot scoren. Ook op de daaropvolgende Olympische Spelen, die van 2012, behaalde Hoog opnieuw goud met haar team.

 

Leontien van Moorsel is een voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene. Ze won 2x Goud tijdrijden (2000, 2004), 1x Goud op de weg (2000) en 1x Goud achtervolging (2000). Daarnaast werd Van Moorsel zes keer Sportvrouw van het Jaar: in 1990, 1993, 1999, 2000, 2003 en 2004. Tijdens het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de KNWU werd Van Moorsel (samen met Joop Zoetemelk) verkozen tot beste Nederlandse renners aller tijden. 

 

In de show

Ellen Hoog en Leontien van Moorsel zijn vanmiddag bij ons te gast en vertellen over hun bijzonderste ervaring op de Olympische Spelen. Daarnaast blikken zij vooruit op de Spelen in Tokio.

 

Kijken dus! Stipt 17.00 uur op SBS 6!