In de show

Domingo House

Hoewel het niet altijd zichtbaar is, zijn er in Nederland tienduizenden mensen die een traumatische ervaring hebben gehad. In iedere straat wonen gemiddeld 4 mensen met een trauma; van een verwaarloosde jeugd, tot het meemaken van een verkeersongeluk of overval. De VriendenLoterij bouwt samen met Hulphond Nederland aan het Domingo House: een plek waar jongeren en volwassenen therapie krijgen met behulp van honden en paarden, om hun trauma te verwerken.

Op 19 april startte de nieuwe campagne van de VriendenLoterij SuperBingo. In samenwerking met Hulphond Nederland strijden zij de komende tijd voor een grote groep mensen die dagelijks te kampen heeft met een ondraaglijk trauma. Daarom bouwt de VriendenLoterij samen met Hulphond Nederland aan het Domingo House, een plek waar met behulp van honden- en paardentherapie trauma's verwerkt kunnen worden. Dit is het eerste internationale centrum wat dit doet.

 

In de show

Viola Baas heeft een erfelijke spierziekte, waardoor ze niet kan lopen of staan, ze heeft verminderde spierkracht en ze is volledig gebonden aan haar elektrische rolstoel. Dankzij een hulphond kan Viola zelfstandig wonen. Bij ons vertelt ze hoe belangrijk haar hulphond voor haar is. 

 

Kijken dus! 17.00 uur op SBS 6.