In de show

Nog 18 dagen tot het Songfestival

SBS6 staat vanaf morgen drie zaterdagen in het teken van het Eurovisie Songfestival. De avond begint met de Radio 10 Songfestivalquiz met Gerard Ekdom. Hij ontvangt oud-deelnemers én bekende songfestivalliefhebbers om mee te spelen in een muzikale spelshow. En tijdens de allereerste quiz kon Linda Wagenmakers, oud-deelneemster aan het Eurovisie Songfestival niet ontbreken!

Linda Wagenmakers (1975) deed tijdens haar eerste studiejaar rechten aan de Universiteit Utrecht auditie voor de Miss Saigon-school van Joop van den Ende, en verwierf ze haar eerste bekendheid met haar rol van Kim in de musical Miss Saigon. Na haar ruime winst tijdens de nationale finale mocht Wagenmakers Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2000. Ze trad op met hun nummer 'No goodbyes' en werd uiteindelijk dertiende. 

 

Radio 10 Songfestivalquiz

In de 'Radio 10 Songfestivalquiz' spelen twee fanatieke duo’s een muzikaal bordspel. De kandidaten nemen het tegen elkaar op in verschillende muziekspellen. Gerard Ekdom voelt ze aan de tand: herkennen ze bijvoorbeeld het bekende songfestivalnummer dat op een draaiorgel wordt afgespeeld? Zijn ze in staat om de tekst van een liedje af te maken, nadat de muziek is gestopt? En wat als een bekend songfestivalnummer in een totaal andere taal wordt voorgelezen door Gerard… kunnen zij het dan herleiden tot het origineel? De duo’s krijgen de meest uiteenlopende songfestivalvragen en -weetjes voor hun kiezen. Wie vanaf de start als eerste de finish haalt, wint en gaat naar huis met een mooie prijs.

 

In de show

Linda Wagenmakers is vanmiddag bij ons te gast en kijkt terug op haar deelname aan het Songfestival! Daarnaast vertelt ze over haar deelname aan de quiz.

 

Kijk je mee? 17.00 uur op SBS 6!