In de show

De stille schreeuw van het theater

Diana Vellema wil theatermensen en alle betrokkenen een stem geven in de tijd van corona. Denk hierbij aan producenten, acteurs, cabaretiers, visagisten, stylisten, dirigenten, muzikanten tot mensen die in de PR werken. Dit doet ze in de vorm van een boek met de titel ‘de stille schreeuw van het theater’.

De theatersector is een sector die flinke klappen heeft gekregen door de corona crisis. Diana: "Ik wil laten zien dat theater niet verloren mag gaan en ik wil een positief en inspirerend inzicht geven in hoe de veranderingen impact hebben op deze doelgroep. Het is een vergeten sector in deze tijd, mensen zien het als luxeproduct terwijl we juist door de cultuur deze crisis door komen. Ik wil jullie verhaal vertellen en bundelen in een boek, een boek dat uitgegeven gaat worden zodat het theater bezoekend publiek toch nog een stukje theater in huis heeft en geïnspireerd raakt door jullie verhalen. De tone of voice zal inspirerend en eerlijk zijn, wat heeft ervoor gezorgd dat jullie geïnspireerd bleven? Waar kreeg je energie van en hoe zie je de toekomst? Heb je een podium voor jezelf gecreëerd? Hoe je je verhaal zal vertellen is aan jou. Er zullen een aantal bulletpoints naar voren ‘moeten’ komen om het boek één geheel te maken maar voor de rest is de invulling heel persoonlijk. Als er ideeën zijn of eigen inbreng is dat alleen maar fijn."

 

Een kleine greep van de mensen die op dit moment meewerken zijn: Tony Neef, Willemijn Verkaik, Lone van Roosendaal, Renee van Wegberg, Vera Mann en Marjolijn Touw. Benieuwd geworden? Neem een kijkje op dit instagram kanaal of de website.