In de show

'Doorbreek het Zwijgen', een campagne van War Child

Wereldwijd groeien 160 miljoen kinderen op in oorlog en dat is erg slecht voor hun geestelijke gezondheid. War Child vraagt aandacht voor hen en helpt ze hun verhaal te verwerken. In de campagne 'Doorbreek het Zwijgen' vertellen bekende Nederlanders hun eigen verhalen om te voorkomen dat hun trauma's aan de volgende generaties worden overgedragen.

Voor de campagne 'Doorbreek het Zwijgen' heeft Journalist Natascha van Weezel zes interviews afgenomen met onder andere Sinan Can, Dieuwertje Blok en Peter van Uhm. Deze openhartige interviews moeten ervoor zorgen dat oorlogtrauma’s niet generatie op generatie worden doorgegeven. Samen doorbreken we het zwijgen! Alle interviews kijk je hier terug!   

 

Eén op de 5 kinderen in oorlog kampt met psychosociale problemen. War Child biedt kinderen die te maken hebben gehad met oorlog en geweld, creatieve activiteiten, sport en spel aan op een manier dat ze zich weer gewoon kind voelen. Ze krijgen structuur in hun leven, leren met hun angst omgaan, en krijgen weer vertrouwen in zichzelf en in anderen. Op die manier versterkt War Child de veerkracht die kinderen van nature al hebben, zodat ze beter kunnen omgaan met de omstandigheden waarin ze leven. De hulporganisatie, die werkt in 17 landen, van Libanon tot Colombia, verkleint met haar programma’s de kans dat kinderen psychologische of sociale problemen krijgen als ze ouder worden, zodat ook zij kunnen bouwen aan een toekomst – vrij van angst en gevaar.   

 

In de Show

Oud-commandant der strijdkrachten, Peter van Uhm, vertelt in een openhartig interview wat de oorlog met hem en zijn familie heeft gedaan. Ernst Suur, hulpverlener bij War Child, vertelt over de mentale hulp die de organisatie biedt aan kinderen in de oorlogsgebieden van nu.