In de show

Stichting Oopoeh koppelt eenzame ouderen aan honden

Eenzaamheid bij ouderen bestrijden door hen te koppelen aan hondenbaasjes: Stichting OOPOEH matcht 55 -plussers met honden die een oppas nodig hebben. Maar door de coronacrisis is er een probleem: er is een overschot aan OOPOEHS, maar een tekort aan honden omdat iedereen thuis werkt.

Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden. Voor dit doel zetten zij senioren in als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt. OOPOEH slaat hiermee 3 vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. 

 

Het aantal aanmeldingen van senioren sinds corona is enorm. Niet verwonderlijk aangezien de vele vaste momenten in de week (de hobbyclubjes, vrijwilligerswerk, etc.) stil vielen en de agenda’s leeg raakten. De stichting heeft echter te maken met een een uitdaging die ze nog niet eerder hadden: een tekort aan honden. Doordat de baasjes allemaal thuiswerkten, daalde het animo onder de baasjes om zich aan te melden. Daarom roepen Oopoeh: Hondenbaasjes, meld je aan!