Singles Day!

Daten in coronatijd, liefdesexpert Carla geeft tips!

Het wordt je als single in deze tijd niet makkelijk gemaakt. De kroeg is dicht en 1,5 meter afstand is de regel. Maar de liefde on hold zetten is volgens therapeut en liefdesexpert Carla Ketelaar geen optie: “Niet opgeven, blijven daten!”

Carla Ketelaar (57) is nu twaalf jaar gelukkig met haar partner, maar weet als geen ander hoe het is om jarenlang single te zijn. Als therapeut en liefdesexpert helpt ze vrouwen, met haar eigen ervaringen, de liefde te vinden. Daarom zet ze voor jullie een aantal belangrijke tips op een rijtje. Want in coronatijd is het volgens haar belangrijker dan ooit om op zoek te blijven naar de perfecte partner!

 

Stop met het idealiseren van een relatie

“Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu stikjaloers bent op al die mensen die wel een partner hebben. Maar vergeet niet dat iedere relatie nu, goed of slecht, ook onder druk komt te staan. Op elkaars lip zitten, je baan verliezen of gewoon minder lekker in je vel zitten, het doet een relatie niet altijd goed. Dus ja, er zitten voordelen aan een relatie. Maar idealiseer het niet. Wees mild voor jezelf, gun jezelf rust, doe fijne dingen voor jezelf en zoek de zon zoveel mogelijk op.”

 

Blijf daten!

“Het is drukker dan ooit op datingsites. Veel mensen die alleen wonen, voelen op dit moment echt de behoefte naar een partner. Je bent echt niet de enige die op zoek is. De kroeg is dicht, maar een datingsite is het grootste café met singles. Daarnaast lijkt daten misschien onmogelijk nu alles dicht is. Maar schijn bedriegt! Ga wandelen of fietsen. Neem koffie en wat lekkers mee en picknick vanuit de kofferbak op een leuke plek. Die creativiteit heeft juist iets moois.”

 

Videobellen

“Juist nu wil je graag weten wat voor vlees je in de kuip hebt voordat je afspreekt. Je sociale kring moet immers klein blijven. Videobellen is daar bij uitstek geschikt voor. Maar doe dan wel alsof het echt een date is. Kleed je leuk aan, doe je haar en ruim het aanrecht achter je op.”

 

Karakter

“Wat ik heel vaak tegenkom is dat mensen heel snel iets van elkaar vinden. Ze zijn heel vaak kritisch op zaken die er niet zo zeer toe doen. Dingen als: Heeft hij/zij kinderen? Woont hij/zij ver weg? Ik snap dat mensen die vragen stellen, maar in eerste instantie zijn andere dingen belangrijker. Zo zijn er 6 karaktereigenschappen die heel belangrijk zijn voor een relatie (voor beide partijen): zelfreflectie, emotionele openheid, eerlijkheid, volwassenheid, positieve levensinstelling en zelfvertrouwen. Ga daarnaar op zoek tijdens een date.”

 

Zie ook voordelen!

“Zoals eerder gezegd is het nog nooit zo druk geweest op datingsites, dus de vijver om in te vissen is ineens een stuk groter geworden. We hebben veelal meer tijd over, dus gebruik die tijd! Geen ongemakkelijke stilte meer. Want in plaats van het weer is er nu een nieuw onderwerp om over te praten: corona. En daarnaast kost daten minder tijd en geld!”

 

Tweede kans

“Geef het áltijd een tweede kans. Tenzij de NEE in neonletters knippert en alles in je zegt dat dit ‘m in 10.000 jaar niet wordt. Maar meestal is het enkel twijfel en trekken we te snel conclusies. Ga ook niet meteen op zoek naar die ‘grote klik’. Dat kan in sommige gevallen later ook nog komen."