Ashley woont en reist met haar gezin in een camper: 'Ons droomleven'

Het jaar 2020 is er een voor in de boeken: geliefden niet knuffelen, twee lockdowns, dierbaren verliezen en al helemaal geen feestjes. Kortom: een rot jaar. Maar gelukkig zijn er ook positieve verhalen! Dit gezin maakte in 2020 hun dromen waar.

Elke dag posten wij positieve en hoopvolle verhalen uit het jaar 2020. Met vandaag Ashley, die afgelopen jaar volledig het roer omgooide en een compleet locatie onafhankelijk bedrijf is gestart samen met haar vriend. Zij maken hierdoor de combinatie van reizen, werken en wonen mogelijk. En hoppen met camper van land naar land. ,,We leven oprecht ons droomleven. We doen wat we leuk vinden en werken aan ons bedrijf op tijden en plekken waar het ons uitkomt."

 

Jullie wonen sinds 2020 in een camper, vertel meer!

,,Mijn vriend Kees en ik maakten vier jaar geleden een wereldreis. Maar toen ik zwanger raakte, zijn weer terug naar Nederland gegaan. Tijdens de wereldreis, hadden we een online theebedrijf opgezet. Maar de theezaak was niet te combineren met onze droom: reizen. Begin 2020 kwamen we op het idee om een compleet locatie onafhankelijk bedrijf op te zetten. Dus volledig online geld verdienen, zodat wij de vrijheid hadden om te reizen. Kees had een vast contract en bezorgde vis aan bedrijven in de horeca, maar toen de lockdown kwam en er geen werk was, kregen we veel tijd om te knallen voor ons eigen bedrijf. In zes weken tijd bouwden we onze website en schreven we blogs. Toen de wereld in juni weer langzaam openging, besloten we twee weken te reizen. De kleine sliep even slecht in de camper als thuis, dus wij dachten waarom zetten we dit niet door. En sinds die tijd hebben we niet meer teruggekeken.”  

 

Vond je de stap niet mega spannend, vooral in deze onzekere coronatijden?

,,Ja, door corona is het extra spannend om alles achter je te laten. Maar het coronavirus maakt alles veel spannender. Maar deze tijd zal niet eeuwig duren, dus investeren we nu in de toekomst. Dit past zo goed bij ons en volgen helemaal onze passie, dus eigenlijk is dat niet zo spannend. We komen zelf uit Den Haag, maar volgens mij zijn we nu in Portugal veiliger dan daar met het virus.”    

 

Wat vinden jullie familie en vrienden ervan?

,,Zij vinden het geweldig, maar mijn moeder was eerst wel sceptisch. Zij vroeg: Moet je dit wel doen tijdens corona? Dat begrijp ik wel. We hebben ook vrienden die hetzelfde leven willen als wij, maar durven de stap niet te zetten. Ze beginnen vragen te stellen over onze leefstijl en hoe wij op deze manier kunnen leven en rondkomen.”    

 

Wat is nou echt jouw hoogtepunt van 2020?

,,Het opzetten van A Freedom Adventure. Met ons online platform willen we mensen inspireren om hun droomleven waar te maken. We schrijven artikelen over hoe je een online bedrijf opzet, hoe je het best kunt reizen met kinderen in een camper en hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. En het echte hoogtepunt is denk ik wel het moment dat we in de camper stapten, alle voorbereidingen achter de rug waren en compleet onafhankelijk waren. We leven oprecht ons droomleven. We doen wat we leuk vinden en werken aan ons bedrijf op tijden en plekken waar het ons uitkomt.”  

 

Wat staat er voor nu op de planning?

,,Het idee is om voorlopig onafhankelijk te blijven. We zullen wel jaarlijks naar Nederland gaan, maar zullen onze zoon de eerste jaren thuisscholing geven. Maar als hij vijf is en hij wil naar school, is dat ook prima. Wat we nu hebben is de basis en dat wil ik graag zo houden. We gaan landen ontdekken, leven op onze voorwaarden en herinneringen maken.”  

 

Benieuwd naar een dag uit het leven van Ashley en haar gezin? Bekijk dan de video hierboven, of de volledige mini-docu op hun Youtube-kanaal!